top of page
  • Foto van schrijverShannon Boer

Op bedrijfsuitje tips om zelf te organiseren

Een bedrijfsuitje organiseren is een beste klus. Wel een hele leuke! Om je wat op weg te helpen deel ik wat tips die jou kunnen helpen bij leuke bedrijfsuitjes.


  1. Breng eerst het uitje in kaart. Wat is het budget. Met hoeveel personen gaan jullie op personeelsuitje. Het kan zomaar zijn dat jouw bedrijfsuitje 100 personen groot is. Dit vergt goede planning. Wat is het tijdsbestek. Van startlocatie tot de eindlocatie. Welk vervoer is er nodig, gaat een ieder op zich of maken jullie liever gebruik van busvervoer. En hoever ga je? Wat is handig en neemt niet te veel reistijd in beslag. Dan blijft er zo weinig tijd over voor de leuke dingen. En welke data komt voor het bedrijf en team het beste uit. Je wilt natuurlijk dat een zo groot mogelijk gedeelte van het personeel mee kan.

  2. Als het plan is om te overnachten, begin hier dan mee. Ga op zoek naar een locatie waar ze jullie allemaal kwijt kunnen en die enigszins goed bereikbaar is met het ov of dichtbij een centrum ligt. Niet alle overnachtinglocaties zitten te wachten op een groep, dus er kan aardig wat tijd in zitten om de geschikte plek te vinden. Veel accommodaties eisen een minimale stay van 2, 3 of zelfs 4 nachten. Dit moet dan wel in tijd en budget passen.

  3. Overnachting geregeld? Of gewoon 1 dagje weg kun je gaan kijken welke activiteiten er te doen zijn in de omgeving. Kijk naar wat past bij het gezelschap qua fysieke inspanning of concentratievermogen. Niets is zo jammer als er een aantal geen deel kunnen nemen aan de activiteit het gaat tenslotte ook om het groepsgevoel en versterken van de groepsband op zo'n dag. Je kunt ook ervoor kiezen als je met een grotere groep bent dat je meerdere activiteiten doet en dat het team vooraf kiest wat hen het leukste lijkt. Dan kan je een intensieve activiteit en een meer toegankelijke activiteit voorstellen.

  4. Naast overnachting gaan er ook veel kosten in de activiteiten zitten over het algemeen. Nu heb je een bepaald budget over om de overige delen in te plannen. Is er gedacht aan voldoende eten en drinken over de dag heen bijvoorbeeld. Mocht er niet zoveel ruimte in het budget meer zijn kan je ook lunchpakketjes opvragen bij een catering. Mochten jullie in een groepsaccommodatie zitten waar een keuken inzit kunnen jullie ook zelf koken of een catering vragen om een maaltijd te brengen.

  5. Is de tijdlijn kloppend en is er voldoende ruimte tussen alle verplaatsingen door? Houdt er rekening mee dat het altijd langer duurt dan je denkt dus zorg dat je lekker veel tijd overal tussen hebt. Dat scheelt je zelf ook een hoop stress op zo'n dag.

  6. Heb je van alle bedrijven waar je wat afneemt (overnachting, eten/drinken, activiteiten etc.) ook een bevestiging gehad? Niets is zo vervelend als voor een dichte deur staan.

  7. Zijn er bepaalde kledingstukken of producten die er mee moeten worden genomen? Denk aan een handdoek, zonnebril, zonnebrand, regenkleding of sportieve kleding.

  8. Maak voor jezelf een draaiboek voor het uitje zelf, zorg ook dat de contactgegevens van bedrijven waar jullie gebruik van maken instaan.


Hopelijk heb je hier wat aan, heel veel plezier!


Mocht je dit toch een gedoe lijken of je geeft het überhaupt liever uit handen, neem dan contact met ons op! www.texeladventures.nl


Uitje Texel
Uitje Texel

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page