top of page
  • Foto van schrijverShannon Boer

Ik woon op Texel

Toch wel bijzonder hoor ik veelal. Zo'n 9 jaar geleden ben ik naar Texel gekomen om stage te lopen in een hotel. Na de stage kwam ik in eerste instantie in de vakanties terug en dat werd al gauw elk weekend. Elk weekend vanuit Groningen met het openbaar vervoer met een beetje geluk een uur of vijf zes reizen, van deur tot deur dan. Elke vrijdagmiddag na school heen en maandagochtend weer terug, want dan begon school wat later. Nu ik dit zo opschrijf lijk ik wel hartstikke gek.


Toen mij eens werd gevraagd waarom ik specifiek in dat bedrijf werkte antwoordde ik: "omdat ik altijd het gevoel heb dat ik op vakantie ben!" Iedereen moest natuurlijk ontzettend lachen degene die mij de vraag vroeg zei: "maar dat lijkt mij niet de bedoeling, je bent toch aan het werk?" Voor mij voelde dat toen echt zo; lekker op reis, met de boot over, met veel plezier te werk en weer terug. Elk weekend weer een minivakantie. Nu is dat niet meer zo, ondertussen ben ik aardig geaard en met de boot is voor mij niet meer dan normaal geworden. Ook niet zo gek na al die jaren.


Na een aantal jaren hier gewerkt te hebben had ik dan toch maar bedacht om weer in Groningen te gaan wonen. Dat stond in ieder geval op de planning, maar dat liep wat anders toen ik met mijn nu ex-vriend een relatie kreeg. Jarenlang samen geweest en steeds meer mijn leven hier opgebouwd. Ik ben het eiland gaan waarderen om zijn natuur, de karakteristieke dorpen en de fijne leefomgeving. Hier voel ik mij veilig, je kent natuurlijk een hoop mensen (wat het ook erg gezellig maakt) en de drukte voelt minder druk, zelfs in de zomerperiode. De drukte in steden voelt toch anders. Wat er dan zo anders voelt kan ik niet omschrijven.


Voor geen goud dat ik hier nog weg ga dus, maar zeg nooit nooit ;)


Vuurtoren Texel
Vuurtoren Texel

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page